...du kan också avgränsa din sökning genom att välja verksamhetsområde nedan.

SOS Barnbyar

Insamlingseffektivitet

89 %

Ändamålsandel

83 %

Totala intäkter

386 025 tsek

Storleksnivå

3

Demokrati

Organisationens stadgar finns tillgängliga på hemsidan och har enligt dessa ett öppet medlemskap samt uppfyller de av Givarguiden fastställda kraven p...
Läs mer

Ekonomi

Organisationen har uppfyllt de krav som ställts av Givarguiden vad gäller intern och extern kontroll samt presenterat denna på hemsidan.

Transparens

Organisationen presenterar all efterfrågad information på sin hemsida för att skapa en komplett beskrivning av verksamheten.

Intäkter (tsek)

Organisation

SOS Barnbyar finns i 134 länder och byggt och driver barnbyar, skolor, yrkesskolor, sociala center, medicinkliniker och familjestärkande program.

Organisation (tsek)

Anställda

Lön högste tjänsteman
 
0
tsek/mån
Personalkostnader, andel av totala intäkter
8
%
Antal anställda

Tre effekter

1

SOS Barnbyar stärker kapaciteten hos utsatta familjer med syfte att familjerna ska hålla ihop och barnen inte överges. Under förra året fick 83 148 familjer med totalt 358 454 individer, barn och vuxna stöd genom det så kallade Familjestärkande program.

2

För barn som saknar biologiska familjer arbetar SOS Barnbyar med familjebaserad omvårdnad. I deras barnbyar får barnen komma till en miljö som i allt väsentligt liknar en hemmiljö. Under förra året tog de hand om 78 268 barn och ungdomar i familjebaserad omvårdnad.

3

I katastrofer kan de tack vare lokala organisationer, vara på plats med insatser riktade mot att hjälpa barn som består av återföreningsprogram, barnvänliga platser samt att dela ut förnödenheter. Under förra året nådde SOS Barnbyars humanitära insatser 788 192 personer.