...du kan också avgränsa din sökning genom att välja verksamhetsområde nedan.

Operation Smile Sverige

Insamlingseffektivitet

87 %

Ändamålsandel

78 %

Totala intäkter

59 709 tsek

Storleksnivå

3

Demokrati

Stiftelser med offentliga stadgar tilldelas betyget grått. Givarguiden kan inte bedöma givarinflytandet i organisationen då stiftelser (till skillnad ...
Läs mer

Ekonomi

Organisationen har uppfyllt de krav som ställts av Givarguiden vad gäller intern och extern kontroll samt presenterat denna på hemsidan.

Transparens

Organisationen presenterar all efterfrågad information på sin hemsida för att skapa en komplett beskrivning av verksamheten.

Intäkter (tsek)

Organisation

Operation Smile är en politisk och religiöst obunden medicinsk hjälporganisation som arbetar med att behandla ansiktsdeformiteter, framförallt barn som föds med läpp-käk-gomspalt.

Organisation (tsek)

Anställda

Lön högste tjänsteman
 
59
tsek/mån
Personalkostnader, andel av totala intäkter
8
%
Antal anställda

Tre effekter

1

Sammanlagt har 12 709 patienter fått en operation under föregående verksamhetsår. Varje operation förändrar en människas liv för alltid, bland annat ser vi att många av våra patienter börjar skolan för första gången.

2

161 medicinska uppdrag har genomförts i 29 länder. Totalt har 4 520 volontärer skickats ut på uppdrag, varav 87 från Operation Smile Sverige (129 positioner, vilket innebär att några åkt mer än en gång under året).

3

För att kunna erbjuda en liknande vård som i Sverige driver även Operation Smile 23 permanent kliniker i 18 länder, där patienterna får träffa tandläkare, logopeder, psykologer och dietister. På klinikerna utbildas också lokal personal.