...du kan också avgränsa din sökning genom att välja verksamhetsområde nedan.

Scouterna

Insamlingseffektivitet

97 %

Ändamålsandel

93 %

Totala intäkter

66 456 tsek

Storleksnivå

3

Demokrati

Organisationens stadgar finns tillgängliga på hemsidan och har enligt dessa ett öppet medlemskap samt uppfyller de av Givarguiden fastställda kraven p...
Läs mer

Ekonomi

Organisationen har uppfyllt de krav som ställts av Givarguiden vad gäller intern och extern kontroll samt presenterat denna information på hemsidan....
Läs mer

Transparens

Organisationen presenterar all efterfrågad information på sin hemsida för att skapa en komplett beskrivning av verksamheten.

Intäkter (tsek)

Organisation

Scouterna vill ge barn, ungdomar och vuxna i hela samhället möjlighet till en utvecklande och rolig fritid.

Organisation (tsek)

Anställda

Lön högste tjänsteman
 
0
tsek/mån
Personalkostnader, andel av totala intäkter
42
%
Antal anställda

Tre effekter

1

Under hela året men framförallt varje höst jobbar Scouterna stenhårt med rekrytering för att fler barn och unga ska få möjligheten att ha en meningsfull fritid fylld av äventyr och kompisar. 2015 har effekterna av kampanjen varit helt fantastiska med högsta medlemsökningen på många år, hela 2300 medlemmar, 7 patruller i veckan över hela Sverige.

2

Överallt i Sverige kämpar Scouternas medlemmar för sitt samhälle både lokalt och globalt. I hela världen finns det 50 miljoner scouter. Effekterna av detta under 2015 är att Scouternas medlemmar umgåtts med äldre, tagit emot flyktingar, integrerat nyanlända i det svenska samhället, förbättrat miljön, samlat in pengar till Musikhjälpen, Ebola- och flyktingkrisen och mycket mer. Tack vare Scouternas 65 700 medlemmar är Sverige och världen en lite härligare plats att vara på. En annan effekt av detta är att under 2015 publicerades 4087 artiklar, med en räckvidd till 222,4 miljoner människor och till ett PR-värde av 142,1 miljoner kronor!

3

Mellan den 28 juli och 8 augusti 2015 genomfördes Scouternas 23:e världsscoutjamboree. 2015 möttes fler än 33 000 scouter från 155 länder och territorier under världsjamboreen i södra Japan. Från Sverige åkte runt 2000 personer. Inför Jamboreen åkte alla scouter från den svenska kontingenten på en rundresa, så totalt blev hela jamboreeupplevelse nästan en månad lång.