...du kan också avgränsa din sökning genom att välja verksamhetsområde nedan.

Human Bridge

Insamlingseffektivitet

34 %

Ändamålsandel

44 %

Totala intäkter

65 456 tsek

Storleksnivå

3

Demokrati

Stiftelser med offentliga stadgar tilldelas betyget grått. Givarguiden kan inte bedöma givarinflytandet i organisationen då stiftelser (till skillnad ...
Läs mer

Ekonomi

Organisationen har uppfyllt de krav som ställts av Givarguiden vad gäller intern och extern kontroll samt presenterat denna på hemsidan.

Transparens

Organisationen presenterar all efterfrågad information på sin hemsida för att skapa en komplett beskrivning av verksamheten.

Intäkter (tsek)

Organisation

Human Bridge är en organisation som utför materialrelaterade projekt. En del insatser sker i samverkan med andra organisationer, bland annat Läkarmissionen och Erikshjälpen. Human Bridge arbete består i att samla in, reparera och skicka ut sjukvårdsmaterial och handikapputrustning främst till länder i Afrika, Östeuropa och Mellanöstern.

Organisation (tsek)

Anställda

Lön högste tjänsteman
 
0
tsek/mån
Personalkostnader, andel av totala intäkter
50
%
Antal anställda

Tre effekter

1

Människor i 22 länder runt om i världen har under 2015 fått stöd genom Human Bridge Stiftelse. Totalt 212 leveranser av sjukvårdsmaterial, kläder och skor, samt övrigt material t. ex till katastrofinsatser i flyktingkrisen.

2

Enligt avfallstrappan skall organisationen i första hand återanvända material till dess ursprungliga bruksområde. Human Bridge tar vara på den resurs som begagnad utrustning och material utgör för att bistå utsatta människor. Bra även för miljön.

3

En volontär hos Human Bridge kommenterar: ”Jag hinner inte vara sjuk, jag måste till Human Bridge och jobba! Det mår jag bra av.” Andra individer som behöver coachas till arbetslivet erbjuds praktik och utveckling i organisationens verksamheter.