...du kan också avgränsa din sökning genom att välja verksamhetsområde nedan.

Amnesty International (Svenska sektionen)

Insamlingseffektivitet

84 %

Ändamålsandel

76 %

Totala intäkter

114 912 tsek

Storleksnivå

3

Demokrati

Organisationens stadgar finns tillgängliga på hemsidan och har enligt dessa ett öppet medlemskap samt uppfyller de av Givarguiden fastställda kraven p...
Läs mer

Ekonomi

Organisationen har uppfyllt de krav som ställts av Givarguiden vad gäller intern och extern kontroll samt presenterat denna på hemsidan.

Transparens

Organisationen presenterar all efterfrågad information på sin hemsida för att skapa en komplett beskrivning av verksamheten.

Intäkter (tsek)

Organisation

Amnesty kämpar för mänskliga rättigheter, oavsett var eller vem som är drabbad och arbetar för att alla människor ska åtnjuta de mänskliga rättigheterna. Inom den svenska organisationen ryms även Amnestyfonden, en stiftelse som arbetar specifikt med bistånd. Amnesty International bildades 1961 på initiativ av den brittiske advokaten Peter Benenson. Han hörde talas om två portugisiska studenter som hade gripits och dömts till sju års fängelse för att de skålat för friheten. Benenson bestämde sig för att starta en kampanj genom ett upprop för "glömda fångar" (samvetsfångar) i tidningen The Observer. Den svenska sektionen av Amnesty International bildades 1964 av bland andra advokaten Hans Göran Franck och författaren Per Wästberg. Svenska Amnesty har idag drygt 100 000 medlemmar.

Organisation (tsek)

Anställda

Lön högste tjänsteman
 
64
tsek/mån
Personalkostnader, andel av totala intäkter
38
%
Antal anställda