...du kan också avgränsa din sökning genom att välja verksamhetsområde nedan.

Djurens Rätt

Insamlingseffektivitet

93 %

Ändamålsandel

82 %

Totala intäkter

33 093 tsek

Storleksnivå

3

Demokrati

Organisationens stadgar finns tillgängliga på hemsidan och har enligt dessa ett öppet medlemskap samt uppfyller de av Givarguiden fastställda kraven p...
Läs mer

Ekonomi

Organisationen har uppfyllt de krav som ställts av Givarguiden vad gäller intern och extern kontroll samt presenterat denna på hemsidan.

Transparens

Organisationen presenterar all efterfrågad information på sin hemsida för att skapa en komplett beskrivning av verksamheten.

Intäkter (tsek)

Organisation

Djurets Rätt arbetar för att avskaffa djurförtrycket. De arbetar speciellt med fokusområdena djurförsök, djur i livsmedelsindustrin, djur i pälsindustrin och djurvänlig konsument. Bedriver även lobbying på nationell och EU-nivå för att få till stånd ett bättre djurskydd.

Organisation (tsek)

Anställda

Lön högste tjänsteman
 
35
tsek/mån
Personalkostnader, andel av totala intäkter
39
%
Antal anställda

Tre effekter

1

Opinionen mot vilda djur på cirkus har stärkts med åtta procentenheter mellan våren 2015 och våren 2016. Djurens Rätt har drivit opinion samt en uppmärksammad kampanj i frågan där 155 000 namnunderskrifter lämnats över till regeringen för ett förbud.

2

70 % av svenskarna tycker inte att det ska vara tillåtet att bedriva äggproduktion utan att hönorna får möjlighet att vistas utomhus. Sedan Djurens Rätt startade kampanjen mot burägg 2008 har butikskedjorna Hemköp, Willys, PrisXtra, Coop och Lidl helt tagit bort buräggen ur sitt sortiment.

3

Djurens Rätts medlemsantal har ökat med 25 % på fyra år och organisationen omfattar nu omkring 40 000 medlemmar. I ryggen har Djurens Rätt ett effektivt outreach-arbete och en hög närvaro i sociala så väl som traditionella medier.