Postad av & sparad under Pressmeddelande.

Nu är det snart jul igen och hög tid att börja fundera på klappar. Givarguiden.se tipsar om 53 livsviktiga julklappar som glädjer fler. Givarguiden.se uppmanar företag att skippa den traditionella julgåvan och istället låta gåvan gå till någon som behöver den mer.

 Från och med den 8 augusti i år lever vi över jordens tillgångar. Varje år inträffar Overshoot Day tidigare än året dessförinnan. Drygt ett och ett halvt jordklot skulle behövas för att matcha människans konsumtion, samtidigt som julhandeln slår rekord år efter år. Givarguiden.se vill därför tipsa om livsviktiga julklappar som betyder något på riktigt!

I den ideella Julklappsguiden tipsar Givarguiden.se om 53 julklappar som räddar liv. Ge bort en mjölkko eller en rullstol, skydda amurtigrar från tjuvskyttar i Ryssland eller ge skolluncher till hungriga barn i Bangladesh. I Julklappsguiden hittas julklappar för alla ändamål.

Julhandeln slår rekord år efter år. Vi ser fram emot rekord i givandets julhandel och förhoppningsvis ett och annat nyårslöfte om att göra skillnad hela året.” säger Jeanette Ammilon, verksamhetschef på Charity Rating.

Du hittar julklappsguiden för företag här.

Urvalet till guiden baserar sig på information som finns i Givarguidens databas. De organisationer som tillfrågats att vara med i Julklappsguiden har klarat Givarguidens årliga granskning och återfinnes på Givarguidens gröna lista, givarguiden.se/gronalistan. Det är inte bara i julhandeln rekord slås. Givarguiden.se ser för tredje året i rad en ökning av transparensen i den ideella sektorn.

Vi hoppas att du får glädje av vår julklappsguide och att den även kan ge dig en riktigt god jul.

 

Jeanette Ammilom

Verksamhetschef, Charity Rating

jeanette.ammilon@charityrating.org

070 813 47 65

Givarguiden drivs av den ideella föreningen Charity Rating – Givarnas intresseorganisation. Charity Rating arbetar som en opartisk rådgivare och informationskälla. Med information och rådgivning hjälper vi givare att göra medvetna val i sitt givande. Genom att skapa förutsättningar för givaren att se ett tydligt resultat av sina insatser bidrar Charity Rating till att det blir både enklare och roligare att utveckla hållbara och långvariga ideella engagemang.

Share Button

Kommentera

  • (kommer inte att publiceras)